De leeftijdsgroepen staan steeds aangegeven bij de informatie van het kampje. Valt je kind er juist tussen (bv. 6 jaar worden), dan is het de keuze aan de ouders om de kamper bij de jongere of oudere groep in te schrijven. Wanneer blijkt na de eerste kampdag dat de kamper niet in de juiste groep zit, wordt dit steeds besproken met de ouders en is een aanpassing zeker mogelijk.
Kampers zijn in principe welkom vanaf 3 jaar*. We vragen wel dat de kindjes zindelijk zijn wanneer ze deelnemen aan een kamp en geen dutje meer doen overdag!
*Is jouw kind nog net geen 3 jaar, stuur dan even een mailtje naar [email protected].
Op deze website kan je heel eenvoudig zien of het kamp beschikbaar, bijna uitverkocht of uitverkocht is. Wanneer een kamp is uitverkocht, kan je wel nog steeds intekenen op de wachtlijst. First come, first serve!
Ja, er zijn zeker een aantal kortingen te verkrijgen zoals stapel- en partnerkortingen. Deze kan je terugvinden onder de pagina kortingen/kampinfo.
Iedere mutualiteit heeft een beperkte terugbetaling op sportkampen. Nieuw! Sinds de zomer van 2022 kan je jouw attest voor een terugbetaling downloaden via onze website. Meld je aan, klik op bekijk mijn aankopen, rechts onder mijn documenten kan je naast jouw fiscale fiche ook het mutualiteitsattest downloaden.
Het fiscaal attest kan je downloaden in jouw account na afloop van het kampje. Met het attest kan je de kosten voor het kamp inbrengen in je belastingen. Opgelet! Je dient dit zelf nog in te geven in jouw belastingsaangifte!
Momenteel kan je de attesten voor aanslagjaar 2022 downloaden die je binnenkort nodig hebt.
Wanneer een kamp volledig is uitverkocht, is er nog de mogelijkheid om je op de wachtlijst te plaatsen. Ook hier geldt het principe 'first come, first serve'. Je kan dit doen door te klikken op ‘Teken in op de wachtlijst’.
Ja, dat kan. De algemene voorwaarden bij het annuleren van een kampje, staan ook vermeld op de website (helemaal onderaan bij ‘Algemene Voorwaarden’). Stuur hiervoor steeds een mailtje naar [email protected] om de annulatie in orde te brengen. Van zodra de annulatie is bevestigd, wordt het resterende saldo teruggestort.
Vooraf wordt er een medische fiche verzonden naar alle ouders. Deze medische fiche dienen de ouders in te vullen en mee te brengen de eerste kampdag.
In principe betalen ouders steeds voor een volledige kampweek. Wanneer door omstandigheden de kamper een dag niet aanwezig kan zijn, kan men steeds mailen naar [email protected] om dit te melden.
Stuur zo snel mogelijk een mailtje naar [email protected] of contacteer ons telefonisch om te verwittigen. In geval van bv. ziekte wordt de kampdag(en) terugbetaald bij bewijs van een doktersattest dat binnen de twee kampdagen via mail aan ons bezorgd wordt.
Voor de kleuterkampen worden er voornamelijk activiteiten voorzien waarbij de kampers spelenderwijs verschillende vaardigheden ontdekken. Dit onder de vorm van een spel, een bewegingsparcours en dergelijke. Ook voorleesmomenten en knutselmomenten staan steeds op het programma. Dit alles steeds in het kampthema.
Bij de oudere kinderen wordt er een mix gegeven van gekende en minder gekende sporten. De sporten worden ook spelenderwijs aangeboden. Ook hier wordt alles zoveel mogelijk in het thema van de week gegoten.
Afhankelijk van het kampthema, staan er ook nog andere activiteiten op het programma zoals bv. een graffiti initiatie, yoga sessies, zwem- en fietslessen, knutselactiviteiten, …
Op de laatste kampdag worden de ouders om 16u verwacht (tenzij anders aangegeven) om hun kamper bezig te zien op de slotshow. De kampers tonen hier een leuke act of iets dat ze geleerd hebben tijdens de kampweek. Ook broers, zussen, grootouders, … zijn steeds welkom voor dit slotmoment.
Wanneer een schriftelijke toestemming is afgegeven bij de kampverantwoordelijke, krijgt de kamper de toestemming om alleen naar huis te gaan. Je dient iedere morgen hiervoor de toestemming te geven.
Wij werken voornamelijk met 18+ monitoren die reeds een pedagogisch diploma bezitten (of daar volop mee bezig zijn) of gelijkgesteld zijn door ervaring. De monitoren bezitten de vaardigheden om op een professionele wijze de kinderen gedurende een volledige week een fantastische tijd te bezorgen. Jongere monitoren (16-18 jaar) krijgen ook de kans om zich op te geven als co-lesgever. Deze co-lesgevers doen ervaringen op en worden zo opgeleid tot een volwaardig monitor. De co-lesgevers staan bij een ervaren lesgever.
Er is ook steeds een kampverantwoordelijke aanwezig die het monitorenteam steeds begeleidt. Hij of zij is het aanspreekpunt bij uitstek om op jouw vragen te beantwoorden. Ook de kamp coördinator komt meermaals per week langs. Hij is verantwoordelijk voor alle kamplocaties en zorgt ervoor dat alles goed verloopt.
Er zijn steeds twee opties: direct online betalen of later betalen via overschrijving. De gegevens kan u steeds terugvinden op uw factuur zelf. De factuur kan je raadplegen bij de bestellingen in jouw account. Heeft u problemen ervaren bij de betaling of kan u de factuur niet terugvinden? Neem dan telefonisch of via mail contact op.
U krijgt steeds een bevestiging van de betaling. Indien je via overschrijving betaald, kan de bevestiging even op zich laten wachten. Heeft u al een tijdje geleden betaald en heeft u nog steeds geen bevestiging ontvangen, neem dan even contact op. Ook wanneer de status van uw bestelling ongewijzigd blijft, neem je best even contact op om dit even na te gaan.
Neem steeds telefonisch of via mail contact op om dit samen te bekijken. Wanneer er zou worden overgegaan tot inschrijving, kunnen medische gegevens steeds ingevuld worden op de medische fiche.
Je kind is verzekerd tegen lichamelijke ongevallen (geen chronische letsels). Voor diefstal, schade of verlies van persoonlijke spullen is BVLO niet aansprakelijk.
Vraag eerst aan de lesgevers of zij het voorwerp hebben teruggevonden. Op het einde van de kampweek worden ook steeds alle verloren voorwerpen verzameld en tentoongesteld voor de ouders. Ook achteraf kan men steeds contact opnemen om een verloren voorwerp te melden. Op het einde van de zomer sturen wij alle ouders nog een mail en worden de verloren voorwerpen via facebook weergegeven.
Uiteraard houden wij de spullen niet eindeloos bij, maar worden deze na enkele maanden gedoneerd aan een goed doel.
In de voormiddag en namiddag wordt er steeds een korte pauze voorzien. De kampers krijgen dan tijd om iets te eten/drinken. In de voormiddag eten de kampers meestal een stuk fruit en in de namiddag een koek of nog een stuk fruit. Over de middag brengen de kampers hun boterhammen mee.
Afhankelijk van hoe warm het is, brengen de kampers het best één of twee flesjes water mee. Frisdranken zijn niet toegestaan op het kamp. Een brikje fruitsap, appelsap, … kan natuurlijk wel.
Ook wij proberen onze ecologische voetafdruk te beperken, geef dus fruit, koekjes en drinken mee in herbruikbare doosjes/flesjes!
Ja, een extra broek en T-shirt is steeds handig bij waterspelletjes of dergelijke. Ook bij de jongsten is een extra onderbroekje geen overbodige luxe, een ongelukje is snel gebeurd. Graag de reservekledij meegeven in een plastic zak of een extra rugzakje. Op die manier kan de vuile kledij makkelijk terug mee naar huis. Je krijgt een week voor de start van het kamp nog de nodige informatie toegstuurd via e-mail.
Ouders die graag gespreid willen betalen, kunnen hiervoor een mailtje sturen naar [email protected].
Zo kunnen we samen bekijken op welke termijn en welk bedrag er per maand gestort dient te worden.